Апытанне:

Обсуждаем все, что хотим

Модератор: chinaski

Як вы ставіцеся да ўжывання беларускай мовы?

Не понимаю вопроса
12
10%
Пазітыўна, але не ўжываю
80
67%
Пазітыўна, ужываю
27
23%

Всего голосов: 119

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

Re: Апытанне:

#76 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 1:39 pm

Q2Q писал(а):да оно понятно про какие.
но им то что?
джа корабли прислать должен, храмы на них не погрузишь :)
и про красно-белые цветы джа тоже не завещал :)
:facepalm:
Калі я зараз гітару ў рукі вазьму і пачну рагу граць, я таксама растаманам буду? Песню Вольскі напісаў, ен растаман? :facepalm:
Ты б хоць глянуў па першае, што гэта за гурт, а то гэтае хуткае "обколются марихуаны и ябуцца в жопы" такое тыпова беларускае канешне, але б лепш без яго абоходзілася нацыя.
Reptochki.by
Белору́сы (белор. беларусы) — восточнославянский народ, этнос, нация.

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

#77 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 1:43 pm

Вось, яшчэ растаманаў знайшоў
Reptochki.by

twisted_existor
Ветеран
Контактная информация:

#78 Сообщение twisted_existor » Вт июл 02, 2013 1:45 pm

moonlight писал(а): :facepalm:
Калі я зараз гітару ў рукі вазьму і пачну рагу граць, я таксама растаманам буду? Песню Вольскі напісаў, ен растаман? :facepalm:
Ты б хоць глянуў па першае, што гэта за гурт, а то гэтае хуткае "обколются марихуаны и ябуцца в жопы" такое тыпова беларускае канешне, але б лепш без яго абоходзілася нацыя.
Ты сапраўды упэўнены, што "Я нарадзіўся тут" цалкам беларускі праект, а не замежныя хіты з беларускамоўным тэкстам?
Изображение

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

#79 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 2:03 pm

twisted_existor писал(а):
moonlight писал(а): :facepalm:
Ты сапраўды упэўнены, што "Я нарадзіўся тут" цалкам беларускі праект, а не замежныя хіты з беларускамоўным тэкстам?
не, але пры чым тут караблі, джа і растаманы?
Reptochki.by

Q2Q
Завсегдатай

#80 Сообщение Q2Q » Вт июл 02, 2013 2:15 pm

moonlight писал(а): Калі я зараз гітару ў рукі вазьму і пачну рагу граць, я таксама растаманам буду? Песню Вольскі напісаў, ен растаман? :facepalm:
обиделся :)
это дурацкая смесь, в которой ни растаманов ни беларусов, одна пустота.
про то, что он родился там, где небяспечна, поэтому его доля тяжела, про то и песня.
пусть съездит в сомали, блин :)
скукотища.

а пра тыпова беларускiя марiхуану i дупу (жопа на мове) гэта твае словы, спадзяюся, нетыповыя :)

merc_sin
Завсегдатай

#81 Сообщение merc_sin » Вт июл 02, 2013 2:16 pm

А ў чым мэта апытання? Становішча мовы відавочна кепскае. Трэба рабіць пэўныя крокі па яе адраджэнні і пашырэнні ўжывання. Падобныя ж пытанні будуць толькі прыцягваць публіку, для якой праблемы мовы не існуе, бо ім яна да лямпачкі.

Як пашыраць ужыванне? Напрыклад, тут шмат музыкаў (ці тых, хто сябе ім лічыць), якія ў сваёй творчасці могуць пачаць спяваць на беларускай мове. :serensde:
Последний раз редактировалось merc_sin Вт июл 02, 2013 2:18 pm, всего редактировалось 1 раз.

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

#82 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 2:17 pm

Q2Q писал(а):
а пра тыпова беларускiя марiхуану i дупу (жопа на мове) гэта твае словы, спадзяюся, нетыповыя :)
вынятка была з рускай мовы, калі для цябе гэта не відавочна
Reptochki.by

Q2Q
Завсегдатай

#83 Сообщение Q2Q » Вт июл 02, 2013 2:22 pm

мне не вiдавочна неабходнасць выняткi :)

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

#84 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 2:24 pm

J.e.e.n., а что рабіць, калі некаму родная маці не падабаецца?
Ну непрыгожая яна, валасы дрэнныя , тлушч па баках, а вось у ванькі прыгожая маці, да яе заўседы мужыкі з падарункамі ходзяць
Reptochki.by

Q2Q
Завсегдатай

#85 Сообщение Q2Q » Вт июл 02, 2013 2:35 pm

moonlight писал(а): не, але пры чым тут караблі, джа і растаманы?
недакладна :)
караблі джа і растаманы :)

а ты спроси короткого ответа на вопрос «кто это на видео?» у людей не знающих, кто такой вольский.
вот это и будет ответ на твой вопрос.
а то развёл тут опровержение очевидных невероятных :)

я к тому, что вот это для меня гораздо более наше, чем те ребята, хоть они и роднамоўныя,
беларускага ў iх не больш за боба марлi.

есть у нас такое на мове?
хто ведае? :)
Последний раз редактировалось Q2Q Вт июл 02, 2013 2:40 pm, всего редактировалось 2 раза.

Ress
Ветеран
Контактная информация:

#86 Сообщение Ress » Вт июл 02, 2013 2:38 pm

merc_sin писал(а):ў сваёй творчасці могуць пачаць спяваць на беларускай мове. :serensde:
Якая свежая думка! Як да гэтага не дадумалiся ў свой час Мроя, Крама, Крывi, Вайцюшкевiч, Улiс i шмат iншых гуртоў гадоў 20 цi больш таму?
Но даже их поддержка тогда не помогла.
¡ʞɐɯ ǝн оɯ-оɯҺ

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

#87 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 2:46 pm

Таму што трэба рабіць беларускамоўнага Цімаці, Хата 2 і Комеді Клуб.
Мроя, Крама і іншае граюць такую музыку, якую і па руску амаль ніхто не слухае (у параўнанні з Міхайлавым і іншымі)
Reptochki.by

Скиф
Ветеран

#88 Сообщение Скиф » Вт июл 02, 2013 2:49 pm

Q2Q писал(а):
moonlight писал(а): Калі я зараз гітару ў рукі вазьму і пачну рагу граць, я таксама растаманам буду? Песню Вольскі напісаў, ен растаман? :facepalm:
обиделся :)
это дурацкая смесь, в которой ни растаманов ни беларусов, одна пустота.
про то, что он родился там, где небяспечна, поэтому его доля тяжела, про то и песня.
пусть съездит в сомали, блин :)
скукотища.

Ага, есць такi неблагi фiльм "Скрыжаванне" (пра негра-блюзмэна, там Вай на гiтары грае яшчэ), дык там была рэплiка: "Ну, давай, белый мальчик - спой мне песенку про тяжелое детство на плантации" :mrgreen:

moonlight
Ветеран
Контактная информация:

#89 Сообщение moonlight » Вт июл 02, 2013 2:54 pm

Атрымліваецца, што сьпяваць пра цяжкае жыцце могуць толькі жыхары Бурундзі, таму што ўсе астатнія краіны багацей і пра іх можна сказаць "Ой вэй, расскажи жителям бурунди про свою бедность" :facepalm:
Reptochki.by

J.e.e.N.
Ветеран

#90 Сообщение J.e.e.N. » Вт июл 02, 2013 3:00 pm

moonlight писал(а):J.e.e.n., а что рабіць, калі некаму родная маці не падабаецца?
Ну непрыгожая яна, валасы дрэнныя , тлушч па баках, а вось у ванькі прыгожая маці, да яе заўседы мужыкі з падарункамі ходзяць
Ну подмена же понятий. Если меня мама некрасивая вырастила и воспитала — то она моя мама. Я ее люблю и тд. И если вдруг мне кто-то через 30 лет скажет, что она моя ненастоящая мама, а настоящая вон та красивая ванина, я свою не разлюблю и не перестану считать мамой.

То же самое и с языком. Белорусский язык всегда был "ваниной мамой". Если бы я вырос в белорусскоязычной среде, для меня белорусский язык был бы чем-то обычным и вполне естественным. Я бы на вопрос "нравится ли тебе он" даже сходу не ответил, потому что это сродни вопросу "тебе нравится дышать?". Да, родной язык он на то и родной, что он простой и естественный, ты к нему привык, ты на нем думаешь. Вот и получается, что для абсолютного большинства белорусов родной язык — русский. И думают они на нем. А на белорусском говорят как на иностранном. И поэтому как раз его могут воспринимать на слух по критерию нравится/не нравится.
Careful what u wish...

Ответить